Ugrás a tartalomra

A cannes-i fesztivál új szekciójában bemutatták Mundruczó Kornél filmjét

2021.07.12
07:32
Forrás
MTI
Nagy tapssal jutalmazta a közönség vasárnap este az Evolúció című alkotást.

A szemle idén létrehozott új szekciójában, a Cannes Premiere, vagyis Cannes-i bemutató elnevezésű válogatásban mutatták be Mundruczó filmjét. A holokauszt traumájának átörökítésével és az emlékezés témájával foglalkozó Evolúció a magyar rendező nyolcadik nagyjátékfilmje. Mundruczó már hetedik alkalommal szerepel a cannes-i fesztivál hivatalos programjában. A 97 perces alkotás a holokauszt traumájának három generáción átívelő hatásáról szól.

A versenyen kívüli szekció, a Cannes-i bemutató a fesztiválra rendszeresen visszatérő, már elismert alkotók innovatív munkáinak ad helyet. Az Evolúció mellett további 12 alkotást mutatnak be ebben a programban. A tervek szerint Magyarországon ősszel nézheti meg a közönség Mundruczó filmjét. (MTI)

Cannes
filmfesztivál
Mundruczó Kornél

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.