Ugrás a tartalomra

Đerlek: A harmadik dózisnál most fontosabb a fiatalok oltása

2021.07.12
11:12
2021.07.12
16:57
Forrás
Vajdaság Ma, Kurir
Ismét összeül a köztársasági válságstáb.

A harmadik dózisnál nagyobb prioritást jelent a fiatalok oltása - hangsúlyozta Dr. Mirsad Đerlek. Az egészségügyi minisztérium államtitkára a Kurirnak elmondta, hogy a harmadik dózisnál jelenleg nagyobb prioritást élvez, hogy új modelleket találjanak a fiatalok oltakozásának ösztönzésére. Kiemelte: a 18 és 30 év közöttiek csupán 17,3 százaléka kapott oltást és a fiatalok ilyen alacsony immunizálásával, akik a vírus legnagyobb hordozói, nem várhatjuk nyugodtan az őszt. Đerlek hozzátette: mindennap beszélnek a harmadik adagról és figyelemmel kísérik a globális fejleményeket, de a WHO és az EMA azt javasolta, hogy a nagyobb tanulmányok befejezéséig nem kell sietni a harmadik adaggal.
             
Mirsad Đerlek, egészségügyi államtitkár, Szerbia: „Huszonharmadikán az immunizációért felelős országos testület, augusztus elsején pedig a válságstáb ad majd ajánlást. Tehát ebben a pillanatban azt mondom, hogy meg kell találnunk néhány új motivációs modellt, növelni kell az immunizációs arányt, és augusztus elsejéig a nyilvánosság tájékoztatást kap arról, hogy mi lesz a harmadik dózissal.”

Holnap ülésezik a szerbiai köztársasági válságstáb. A szakemberek a jelenlegi járványügyi helyzetet vitatják meg. Ana Brnabić szerint az orvosok aggódnak a mostani állapotok, a következő járványhullám és a gyengén haladó oltási kampány miatt. A miniszterelnök aláhúzta: kétóránként ellenőrzik a betegek számát városokra bontva. Mint fogalmazott: ott a legbiztonságosabb a helyzet, ahol nagyobb arányú az immunizáció.

Mirsad Ðerlek
védőoltás
vakcina

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.