Ugrás a tartalomra

Még idén 10 millió adag Sinopharm-vakcina készülhet el Szerbiában

2021.07.12
17:18
2021.07.12
17:40
Forrás
Pannon RTV
Egyetértési megállapodást írtak alá a Sinopharm oltóanyag-gyár belgrádi megépítéséről.

A szerződést Ana Brnabić szerb miniszterelnök, valamint Kína és az Egyesült Arab Emirátusok képviselője látta el kézjegyével. A szerb kormányfő szerint ez egy fontos nap nemcsak Szerbiának, hanem az egész régiónak. Azzal, hogy nálunk gyártják a vakcinát, az hozzáférhetőbb lesz a szomszédaink számára is. A koronavírus elleni küzdelem folytatódik Szerbiában, Európában és az egész világon - tette hozzá Brnabić. A cél, hogy az év végéig felépüljön a gyár, és már idén 10 millió adag kínai oltás készüljön el nálunk - mondta a miniszterelnök.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Ez egy rendkívül fontos nap Szerbia számára, csakúgy mint az egész régió számára, mivel az oltóanyag itt lesz közel, könnyen elérhető lesz számunkra. Továbbá képesek és készek leszünk folytatni a harcot a koronavírus, a járvány ellen. Ez a harc folytatódik egész Szerbiában, Európában és az egész világon.”

Egyesült Arab Emírségek
Sinopharm
oltás
gyár
vakcina
Ana Brnabić

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.