Ugrás a tartalomra

Emelkedett a napi fertőzöttszám Szerbiában

2021.07.13
17:32
2021.07.13
17:38
Forrás
Pannon RTV
Nem születtek újabb intézkedések a válságstáb ülésen.

145 új koronavírusost vettek nyilvántartásba. Az elmúlt 24 órában mintegy 9400 tesztet végeztek el, kórházban 292 embert kezelnek, lélegeztetőgépre 4-en szorulnak. A vírus tegnap óta 3 áldozatot követelt az országban. A múlt év azonos periódusával párhuzamot vonva elmondható, a koronavírus most naponta nagyjából harmadannyi új beteget és áldozatot szed, mint tavaly ilyenkor.

A válságstáb ülését követően Darija Kisić Tepavčević elmondta, a betegek száma emelkedett ugyan, de a járványhelyzet továbbra is stabil az országban. A válságstáb tagja leszögezte, a kórházi kezelésre szoruló betegek 99 százaléka nem oltatta be magát. Eddig a lakosság 49 százaléka kapta meg a védőoltás egyik dózisát. Míg a 18 és 30 év közöttiek csupán 17,42 százaléka vette fel a védőoltást.

járvány
koronavírus
válságstáb

Most

07:48, Frissítve: 07:59

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.