Ugrás a tartalomra

Július 22-én adják át a Vajdasági Birkózóakadémiát

2021.07.14
10:40
2021.07.14
17:27
Forrás
Pannon RTV
Az utolsó simításokat végzik a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémia épületén.

A sportlétesítmény a magyar kormány 2,9 millió eurós támogatásából valósul meg. Az akadémia ünnepélyes átadására július 22-én 17 órától kerül sor.

Gőzerővel folynak a munkálatok kívül-belül a Vajdasági Birkózóakadémia épületén, amelyet a tervek szerint hamarosan átadnak. A helyi birkózó klub növendékei is örülnek az új létesítménynek, hiszen modern körülmények között edzhetnek majd.

Berec Dávid, birkózó: "Elég jól ki fogjuk tudni használni, mert lesznek új kellékeink és a legfontosabb szerintem az, hogy nem csak hazai versenyzőkkel, hanem remélem külfödli versenyzőkkel is tudunk edzeni és így több tapasztalatot tudunk szerezni."

Az épületen belül a padló lerakása és a belső festés már a végéhez közeledik. Ottjártunkkor is épp a bútorok összeszerelésén, szobák rendezésén dolgoztak. A továbbiakban a külterületek rendezésére fektetik majd a hangsúlyt.

Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője: "Majd füvesítünk, parkosítunk, locsoló rendszert építünk, útburkolatot kapnak majd a betonfelületek. Azután elkészül majd a medencének a technikája, a szauna, tehát úgy gondolom, hogy szeptemberre, amire a gyerekeknek itt el kell indulni, akkorra talán mindennel el tudunk végezni."

Az intézményben 25-30 akadémistával foglalkoznak majd. A betöltendő helyekre 26 fiú és 8 lány jelentkezett, a bekerülésről, a rangsorról pedig az illetékes szakmai bizottság dönt majd.

Vajdasági Birkózóakadémia
átadó
sport
Magarkanizsa

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.