Ugrás a tartalomra

A Nap felé repülő fiú és a Minotaurusz Szabadka központjában

2021.07.14
12:31
2021.07.14
17:42
Forrás
Pannon RTV
Görög mitológiai karakterek kelnek életre holnap Szabadka központjában a Gyermekszínház új előadásában.

Az Ikarosz Krétán című előadást Rumi László rendezte. A darab a Nap felé repülő fiú és a Minotaurusz történetét viszi színre.

Az alkotók az ősi görög antik világba kalauzolják el a nézőket. A mitikus karakterek mellett az előadás koreográfiája is autentikus görög táncokra épül. A Minotaurusz karakterét a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színésze, Baráth Attila alakítja.

Kalmár Ákos, koreográfus: "Maga a Minotaurusz jelenik itt meg gólyalábakon, bábok is vannak. Tehát tulajdonképpen egy összművészeti előadás egy nagyon jó zeneiségre, ugye Bakos Árpád a zeneszerző, tehát egy nagyon jó zeneiségre próbáltuk ezeket a különböző eszközöket ráilleszteni."

Az Ikarosz Krétán című előadás tulajdonképpen egy utcaszínházi előadás. Minden érdeklődőt várnak, korcsoportól függetlenül.

Rumi László, rendező: "Úgy kellett megalkotnunk a hatáselemeket, hogy ne sértse az ötéveseket se, de ugyanakkor a 40 évesek se unatkozzanak, tehát azért egy fokkal nehezebb utcaszínházat csinálni, mert ezt mind figyelembe kell venni."

A bemutató csütörtök este 8 órakor lesz Szabadka főterén, a részvétel ingyenes.

Szabadkai Gyerekszínház
bemutató
Ikarosz Krétán

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.