Ugrás a tartalomra

Magyarországi kutatás: véd a vakcina!

2021.07.14
13:53
2021.07.14
17:39
Forrás
index.hu
A klinikai vizsgálatok azt mutatták ki, hogy a második oltás után a Pfizer/BioNTech vakcinája 95 százalékos.

Több mint ezer beoltott körében vizsgálták meg a koronavírus-ellenanyagszintet a magyarországi Semmelweis Egyetemen. Az esetek 88 százalékában pozitív eredményt adott a teszt.

A kutatásban olyan személyek vettek részt, akiknek korábban a magánlaborokban nulla ellenanyagszintet mutatott a mintájuk. A mostani eredmények alapján mind az öt kétdózisú vakcina hatásosan ki tudja váltani az ellenanyag-termelést – hangsúlyozza az egyetem.

Mint írják, egy vakcina hatásossága azt jelenti, hogy az adott készítmény milyen százalékban tudja megakadályozni az oltott személy megbetegedését, esetleges súlyos szövődményeit.

A klinikai vizsgálatok azt mutatták ki, hogy a második oltás utána Pfizer/BioNTech vakcinája 95 százalékos, a Moderna készítménye 94 és fél százalékos, az Oxford/AstraZeneca készítménye 82 százalékos, a Szputnyik V 97,6 százalékos, a kínai Sinopharm vállalat oltása pedig átlagosan 79,4 százalékos.

vakcina
ellenanyag
kutatás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.