Ugrás a tartalomra

Kerékpárok a gyerekeknek

2021.07.14
16:14
2021.07.14
17:31
Forrás
Pannon RTV
Negyven kerékpárt adományozott a Magyar Katolikus Karitász a hajdújárási Lurkóház gyerekeinek, valamint hajdújárási és szabadkai nagycsaládosoknak. A segélyakció megvalósításában a Szabadkai Caritas is közreműködött.

A gyerekek és kísérőik az Ásotthalom-Királyhalom határátkelőhelytől egy kilométerre, a magyar oldalon találkoztak a Magyar Katolikus Karitász munkatársaival. A kerékpárok közül kedvükre válogathattak a gyerekek.

Józsa Előd:
„- Nagyon örülök a kerékpárnak.
- Szeretsz kerékpározni?
- Igen, nagyon
.”

Juhász Anna: „Nekem ez a bicikli nagyon megtetszett, a színe, meg nagyon szeretek biciklizni is. A tesóm segített, mert ő ért a biciklikhez. Nem is alacsony, pont jó a magassága is hozzám.”

A Magyar Katolikus Karitász a segélyakcióit a Szabadkai Caritasszal egyeztetve szervezi és bonyolítja le. Ezúttal is tőlük kért segítséget – mondta Ric Gábor, a Szabadkai Caritas igazgatója.

„Körülbelül tíz napja kaptuk a felkérést a Magyar Katolikus Karitász részéről, hogy segítsünk ezeket a kerékpárokat átjuttatni a határ másik oldalára. És most azért vagyunk itt. Itt vannak a Kolibri Nagycsaládos Egyesületnek, a Smile Nagycsaládos Egyesületnek és a hajdújárási Lurkóháznak a tagjai, gyerekei is.”

Fehér Noémi, aktivista, Smile Nagycsaládos Egyesület: „Azért vagyunk itt, hogy azoknak, akik nem tudták megoldani, hogy felhatalmazást csináljanak, hogy át tudjanak jönni a határon, vagy esetleg útlevelük nincs, mert nagyon sokan vannak, akiknek ez túl drága, vagy csak nem fért bele a napjukba, hogy átvigyük a bicikliket.”

Pálity Nataniel: „Igazából én azért jöttem, mert nagyon szeretek biciklizni, és szoktam is rendszeresen. Tehát ha van valami túra, én mindig ott vagyok, és szeretek segíteni az embereken.”

A Magyar Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, hogy már nem először találkoznak pártfogoltjaikkal, és most is szeretnék őket megörvendeztetni.

Écsy Gábor, a Magyar Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta:  „Orvosmissziónk folytán már jó néhányszor jártunk itt az elmúlt években is, és láttuk azt, hogy nagy örömet tudnánk okozni nekik sok mindennel. Most úgy döntöttünk, hogy ezen a nyáron kerékpárokat hozunk, amivel szabadidejüket jobban leköthetik. És így sikerült negyven kerékpárt hoznunk és nekik ajándékoznunk.”

Az adomány átadását követően a gyerekek és kísérőik kerékpárra pattantak, és átkarikáztak a magyar-szerb határon.

Magyar Katolikus Karitász
Lurkóház
Smile Szabadkai Nagycsaládos Egyesület
Écsy Gábor
Ric Gábor

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.