Ugrás a tartalomra

Csökkent a forgalom a szerb-magyar határon

2021.07.15
10:47
2022.05.12
09:43
Forrás
Pannon RTV
Nincs szabály arra, hogy a nap melyik szakaszában alakulnak ki hosszabb kocsisorok.

Komoly torlódás alakult ki napközben a Horgos-Röszke autópálya határátkelőnél. A Magyarország felől Szerbiába tartó gépkocsik utasainak 4-5 órát kellett várakozniuk. Délutánra azonban nagyot változott a helyzet, 6 óra környékén mindössze fél órás volt itt a várakozási idő. Stábunknak egy ott dolgozó határőr kamerán kívül azt mondta, hogy nincs szabály arra, hogy a nap melyik szakaszában alakulnak ki hosszabb kocsisorok. Annyi azonban biztos, hogy sokan most kezdik szabadságukat, illetve nyaralásukat, így a hétvége közeledtével még erősebb forgalomra lehet számítani.

Magyarország és Szerbia között egyébként minden határátkelő üzemel, így aki szeretné elkerülni a több órás várakozást, az tehet egy kisebb kerülőt, amivel gyorsabb átkelést érhet el. Mielőtt útnak indulnak, mindenképpen tájékozódjanak az aktuális határhelyzetről.

határ

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.