Ugrás a tartalomra

Nemzetközi íjászverseny Szőregen

2021.07.18
14:04
2021.07.18
20:23
Forrás
Pannon RTV
Egyéves kihagyást követően ismét megszervezték az íjász Közép-Európa Kupa versenysorozat szerbiai fordulóját. Az idei kupasorozat 4-ik versenyén, a szőregi labdarúgó pályán nyolc ország képviselői jelentek meg, több mint 100 versenyzővel.

A versenyzők és a szervezők nagy elégedettségére az íjászok az idén két napra ismét belakhatták a szőregi labdarúgópálya gyepét, amely kiváló feltételeket nyújt egy ilyen rangos verseny megszervezésére. A két évvel ezelőttihez viszonyítva valamivel kevesebb volt a résztvevő, de így is több, mint 100 versenyző jelent meg a közép-európai kupa negyedik állomásán. Az idén az olimpiai és csigás íj mellett egy harmadik versenyszámban, az úgynevezett csupasz íj kategóriában is rajthoz állhattak a versenyzők. A magyarországi Csernák István kiváló eredménnyel második lett a szlovák Simon Sedivy mögött a csigás íjas serdülők mezőnyében.

Csernák István: „A magyar nemzeti válogatottnak két pont hiányzott. Ilyen szempontból sikerülhetett volna jobban is, de teljesen meg vagyok elégedve a versennyel, mert mostanában kezdett jól menni igazán és ez a 668 pont így is jó eredmény.”

 

A főszervező temerini Castle Archery soraiból a 16 éves Varga Áron igaz nem lett dobogós, de szép eredményt ért el olimpiai íjjal a serdülők között, 507 pontja a második helyhez volt elegendő. Erre a versenyre két hetet készült.

„Három gumim van: piros, sárga meg a zöld. A zöld a leggyengébb, a piros a legerősebb, a harmadik meg közepes erősségű. Ezekkel a gumikkal edzettem, meg fekvőtámaszoztam. Így készülök, mert izmok is kellenek.”

A mostani volt íjászverseny volt a legrangosabb és egyben a legnépesebb nemzetközi verseny is, amelyet idén Szerbiában szerveztek.

CEC Kupa
íjászat

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.