Ugrás a tartalomra

Budapest utcái is vízben álltak

2021.07.19
14:05
Forrás
hirado.hu
A sok csapadék a közlekedést is akadályozta.

Elárasztotta a lezúduló csapadék Budapest utcáit is. Rövid idő alatt mintegy ötven helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit. Egyes helyeken az autók tengelyig gázoltak a vízben, több járókelő még a cipőjét is levette, és mezítláb próbált áttérni az úton. A sok eső elárasztotta a pincéket és a garázsokat is, ezek kiszivattyúzásához és a leszakadt faágak eltávolításához is kérték a tűzoltók segítségét. A hétvégi viharok Magyarország más részeiben is pusztítást okoztak. 21 épületkárról érkezett bejelentés.

Budapest
eső
csapadék
időjárás

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.