Ugrás a tartalomra

Régi pompájában a Munk-szobor

2021.07.19
18:09
2021.07.19
18:43
Forrás
Pannon RTV
A pénteki rongálást követően visszaállították eredeti állapotába dr. Munk Artúr szabadkai mellszobrát - olvasható dr. Pásztor Bálint Facebook-bejegyzésében.

A Szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke úgy fogalmazott, hogy helyreállt a rend. A város központjában lévő alkotás arcának egy részét még pénteken festették zöldre. Ez egyébként nem az első eset, hogy az író, orvos mellszobrában kárt tettek. A szabadkai Városháza melletti téren elhelyezett szobrot néhány évvel ezelőtt összefirkálták.

Munk Artúrt az egyik legnagyobb humanistaként tartják számon. Csáth Géza és Kosztolányi Dezső kortársaként járt a szabadkai főgimnáziumba, majd Budapestre ment, és orvosi diplomát szerzett. Óceánjárókon dolgozott hajóorvosként. A feljegyzések szerint ő volt az egyik magyar orvos, aki a Carpathia fedélzetéről mentette a Titanic utasait. 1921-ben visszatért Szabadkára. A városban végzett tevékenységéért a szegények orvosaként emlegetik.

Munk Artúr
szobor
rongálás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.