Ugrás a tartalomra

Csaknem 80 előadó és szerző az idei KMV-n (videó)

2016.04.24
14:50
2017.10.13
12:58
49. tavaszi felszabadulásként jellemezte saját magát a Középiskolások Művészeti Vetélkedője az idén
49. tavaszi felszabadulásként jellemezte saját magát a Középiskolások Művészeti Vetélkedője az idén. A rendezvényen pénteken és szombaton csaknem 80 előadó és szerző állt az óbecsei Városi Színház színpadára. Közülük a legjobbak ma a gálaműsoron is bemutatták tehetségüket. A Temerinben megtartott népművészeti vetélkedő legjobbjai is felléptek a gálaműsoron, mellettük a beszédművészeti és irodalmi vetélkedő, valamint a megzenésített versek kategóriagyőztesei is bemutatkoztak a közönségnek. Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Egy ilyen rendezvénynek a fölkarolása igazán nemcsak stratégiai kérdés, és kiemelt jelentőségű programként kezelendő, hanem egy pályaválasztási lehetőség adása is annak, hogy egy olyan értelmiségi réteg kerüljön ki, amelynek a legfontosabb, a leglényegesebb a művészet, a vajdasági művészet is egyebek között.” A KMV ideje alatt tárlat mutatta be a legjobb képzőművészeti alkotásokat. Oláh Dóri nemrégiben még maga is versenyző volt, most viszont zsűritagként értékelte a beérkezett alkotásokat. Oláh Dóri, tervezőgrafikus, zsűritag: „Az egyéb kategóriában, az egyéb kifejezési formák terén érkezett be több érdekes munka, ez annyira nem is működött, nem volt annyira felkapott kategória az én időmben, most például nagyon színvonalas alkotások érkeztek, portrék különböző technikákkal megoldva, egészen elrugaszkodva a tradicionális technikáktól.”



A szombat esti kerekasztal-beszélgetésen ezúttal is fontos kérdések kerültek napirendre. Szilágyi Miklós, elnök, KMV, szervezőbizottság: „Átvitattuk a szabályzat azon részét, hogy csak a KMV-re megtanult alkotással jöhet diák, ez az irodalmi és a beszédművészeti vetélkedőre vonatkozik. Az irodalmi zsűrivel is átbeszélve ezt a témát, arra a következtetésre jutottunk, hogy továbbra is benne marad ez a szabály a KMV versenyszabályzatában.” A gálaműsoron Elor Emina újvidéki színművész és csongrádi vendégdiákok is felléptek.

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.