Ugrás a tartalomra

Elkékülni! Zsiráf! Nyári tábor!

2021.07.20
13:37
2021.07.20
16:19
Forrás
Pannon RTV
Elkékülni! Zsiráf! Nyári tábor! - kiáltja több mint száz gyerek a napindítókon az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ nyári táborában, amit tizedik alkalommal szerveznek meg. A tábor idei témája a jövő tudósai és művészei.

Nevető gyerkőcök, mosolygós oktatók és szülők. Az újvidéki nyári tábor nem csak a kicsiknek, de a felnőtteknek is feltöltődést nyújt.

Pethő Róna: „Jövőre is el szeretnék jönni, mert nagyon érdekes és mindig nagyon jó programokat találnak ki.”

A gyerkőcök rengeteget tanulnak a foglalkozások alatt, de bőven jut idő a játékra és barátkozásra is.

Stefán Máté: „Van mikor én vagyok a király, és vannak katonáim, az egyik barátnőmmel fogócskázni is szoktunk.”

A nagyobbaknak a filmkészítés a legizgalmasabb.

Kabók Blanka: „Kisfilmet kell forgatnunk erről a pár napról a táborban, amit le tudunk videózni és interjúkat is csinálhatunk. Filmezhetjük a bábszínházat, hogy hogyan táncolnak, dolgozunk, meg minden mást is.”

A fotózást és a filmkészítést Ótos Annabella oktatta.

„Nagyon, nagyon tetszett nekik, nagyon be vannak már zsongva, felosztottam a szerepeket: filmrendező, operatőr, vágó.”

A legkisebbekkel Hanák Rigó Ildikó foglalkozott a Ringató programon.

„Nevelési módszerről van szó, viszont nem közvetlen nevelésről, hanem a gyerekek különböző zenei ingerekkel, hangutánzókkal, mondókákkal történő neveléséről. Ezzel fejlesztjük a hallásukat, elsősorban az anyanyelvük iránti kötődést.”

Tavaly elmaradt a tábor a koronavírus-járvány miatt, így óriási öröm, hogy idén megtarthatták. A tábor minden évben egy központi téma köré épül, idén a jövő tudósai és művészei kerülnek a középpontba – monta el Vicsek Annamária, szervező.

„Az idei csoportvezetők olyan szaktanárok,  képzőművészek, akik szintén pedagógusként dolgoznak, és ezért találtuk ki azt, hogy a jövő művészei, illetve tudósai legyen a téma. Azt járjuk körbe, hogy mi leszel, ha nagy leszel, hogy éreztessük a gyerekekkel, hogy bármilyen szakmát választhatnak.”

A tábor egészen péntekig tart.

Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Nyári Tábor
Újvidék

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.