Ugrás a tartalomra

Kétgólos előnyben a Ferencváros

2021.07.21
07:10
2021.07.21
07:37
Forrás
Pannon RTV
A Ferencváros házigazdaként 2-0-ra nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a párharc keddi, első mérkőzésén. Szerbia képviselője a BL-ben, a Crvena zvezda ma Kazahsztánban lép pályára.

Ebben a kiírásban egyértelműen a legjobb első félidejét játszotta a tavaly csoportkörös Ferencváros és már a tizedik percben kis híján megszerezte a vezetést, de Uzuni lövése a keresztlécen csattant. Az előző körben a koszovói FC Pristina elleni visszavágón triplázó albán támadónak a 25. percben már összejött a gól, ekkor Ryan Mmaee gyönyörű passzát értékesítette.

A házigazdák uralták az összecsapást, és a tavalyi selejtezőkön is villogó Nguen Tokmac látványos lövésével megduplázták előnyüket.

A fordulást követően is a magyar bajnokcsapat futballozott fölényben, de a nagy helyzetek ezúttal - egy Mmaee-fejest leszámítva - elmaradtak. A vendégek a kapura nem jelentettek komoly veszélyt, ráadásul a 91. percben még nehezebb helyzetbe kerülhettek volna a továbbjutás szempontjából, hiszen egy kezezés miatt büntetőhöz jutott a Ferencváros, de Uzuni lövését védte a kapus.

A visszavágót egy hét múlva rendezik. Amennyiben a zöld-fehérek továbbjutnak, akkor a harmadik fordulóban a cseh bajnok Slavia Prahával találkoznak, és biztossá válik, hogy a főtáblán szerepelnek majd az egyik nemzetközi kupában.

A Crvena zvezda ma 16 órától Kazahsztánban játssza első mérkőzését a Bajnokok Ligája idei kiírásában. A szerb csapata ellenfele a Kairat Almaty együttese lesz. Dejan Stanković, a belgrádiak vezetőedzője 25 fős kerettel utazott el a mérkőzésre. Annak ellenére, hogy a Zvezdát tartják esélyesebbnek a továbbjutásra nem lesz könnyű dolga, mert a kazah csapat jó formában van, mivel náluk nagyban zajlik a bajnokság és az előző 10 mérkőzésükön 9 győzelem és egy döntetlen a mérlegük.

Bajnokok Ligája-selejtező
Ferencváros
labdarúgás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.