Ugrás a tartalomra

Három nap alatt egy egész évnyi csapadék hullott a kínai városra

2021.07.22
21:34
2021.07.22
22:03
Forrás
hirado.hu
A pusztító árvíz már több mint 30 emberéletet követelt.

A napokban kezdődött heves esőzés több városban is hatalmas pusztítást okozott. A hatóságok több ezer tűzoltót és katonát vezényeltek a helyszínre. Az elmúlt hatvan évben ez volt a legnagyobb áradás a térségben. Három nap alatt egy egész évnyi csapadékmennyiség hullott Csengcsou városára. A hatóságok szerint az elmúlt hatvan évben – mióta mérik az esőzéseket – a mostani volt a legkatasztrofálisabb. 

A vihar elsősorban Honan tartományt érintette. Több gát megsérült, a földcsuszamlások miatt pedig több út járhatatlanná vált, illetve több vasútvonalon is fel kellett függeszteni a közlekedést. Az egyik kínai hírportál szerint több mint tizenötezer tűzoltót és katonát vezényeltek ki az áradás sújtotta területekre. A katasztrófa több mint 750 négyzetkilométernyi termőföldet is megkárosított. Eközben a Kína északi részén található Hopej tartományban is szélsőséges időjárás tombol. Egy tornádó csapott le a térségre, amely több épületet szinte teljesen lerombolt és többen életüket vesztették.

eső
csapadék
Kína

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.