Ugrás a tartalomra

Ki főzte a legjobbat Kispiacon?

2021.07.25
14:46
2021.07.25
18:16
Forrás
Pannon RTV
Több ezren látogattak ki a kispiaci Nemzetek Főzőversenyére és hagyományos vásárra.

A 12. alkalommal megrendezett Nemzetek Főzőversenye Határok Nélkül elnevezésű megmérettetésre idén majdnem 60 csapat jelentkezett Vajdaság számos településéről, és érkeztek szép számban külföldről is.

Idén is megtelt a kispiaci vásártér főzni vágyó csapatokkal. Már délelőtt javában rotyogtak a bográcsban a pörköltek és levesek, valamint sültek a tűz fölött a finomságok. A Nemzetek Főzőversenyére zömében amatőr szakácsok, baráti és családi társaságok neveztek. A magyarországi Túrkeve lakói is képviseltették magukat.

Puli Nagy László, résztvevő, Túrkeve, Magyarország: „Mindig úgy van, hogy a megyénknek vagy városunknak valami tájjellegű ételt kell hozni. Eddig birkával, kecskével jöttünk, most szürkemarhát hoztunk. Szürkemarha pörkölt lesz, és szürkemarha uszály leves, farokból egy levest főzünk.”

A főzőversenyen a média is képviseltette magát. A Hét Nap munkatársai halászlét készítettek.

Kartali Róbert, fő-, felelős szerkesztő-helyettes, Hét Nap: „A kispiaci Nemzetek Főzőversenyén a hangulat kiváló. Úgy döntöttünk pár héttel ezelőtt, hogy a mi szerkesztőségünkkel is képviseltetjük magunkat a főzőversenyen. Eljöttünk, és közös megegyezés alapján halászlével indulunk, ami a szerkesztőség mondhatni egyik kedvenc étele, én pedig szívesen főzöm.”

A főzőverseny célja, hogy minden résztvevő a saját tájegységére jellemző ételt mutasson be.

Varbai András, szervező: „Most ezt 12. alkalommal szerveztük meg, és amikor ezt legelőször kitaláltuk, megszerveztük, akkor az volt a célunk, hogy az összes Kárpát-medencei magyart idevonzzuk. Kárpátaljáról, Felvidékről, Erdélyből, Muravidékről voltak már itt csapatok, és egész Vajdaságból.”

A főzőverseny és kirakodóvásár mellett művelődési műsorral is készültek a Kispiacra látogatóknak.

Nemzetek Főzőversenye
Nemzetek főzőversenye határok nélkül
Kispiac

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.