Ugrás a tartalomra

A járvány miatt veszélyben az olimpia

2021.07.27
11:49
2021.07.27
11:55
Forrás
hirado.hu
Tokióban a hétnapos átlag közel 50 százalékkal nagyobb az előző heti számnál. A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a japán fővárosban kritikus koronavírushelyzet alakulhat ki.

Ha a koronavírus a jelenlegi ütemben terjed tovább Tokióban, akkor az olimpia is veszélybe kerülhet - erre figyelmeztetnek a japán kormánynak tanácsot adó egészségügyi szakértők. A fővárosban a járvány miatt augusztus 22-ig érvényben lévő negyedik rendkívüli állapot az augusztus 8-ig tartó olimpia teljes időtartamára vonatkozik. Kedden rekordszámú, napi 2848 új koronavírus-fertőzést jelentettek a hatóságok. Ez a szám meghaladja a január 7-én regisztrált korábbi rekordot, a 2520 esetet.

Tokió
olimpia
járvány

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.