Ugrás a tartalomra

Gyerkőctábor van Péterrévén

2021.07.29
14:01
2021.07.29
17:07
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal szerveztek napközis zenetábort Péterrévén. Az óvodás és alsós gyerekek a játékok és kézműves foglalkozások mellett az ének-zene alapjaival is megismerkedhetnek a hét folyamán.

Énekelve tanulnak a gyerekek Péterrévén, a zene alapjait játékosan sajátítják el. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak megszervezett Gyerkőc napközis zenetábort első alkalommal szervezte meg a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör a már hagyományos Tücsöktábor kísérőrendezvényeként.

Csasznyi Magdolna, a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör hagyományápoló csoportjának vezetője: „Úgy gondoltuk, hogy külön szervezünk az alsós korcsoportnak napközis zenés tábort. Nagyon örülünk neki, hogy igény van rá, Magyarkanizsától kezdve Bácsföldvárig, Adáról, Moholról, Óbecséről, Péterrévéről vannak gyerekek.”

A 25 gyerek csapatjátékokon, valamint készségfejlesztő és kézműves foglalkozásokon vesz részt, emellett énekel, zenél is.

Györe Dorka, Péterréve: „Énekelünk, játszunk, mesét nézünk, kézműveskedünk és énekelünk.”

Deák Júlia, Péterréve: „Én nagyon szeretek idejárni, mert tanulunk szolmizálni, meg zenét is tanulunk.”

A tábort Csasznyi Zsófia vezeti, aki már gyerekeknek szánt CD-t is megjelentetett.

„A tábor fő célja, hogy a gyerekek elsajátítsák a zenei alapokat, a Kodály-koncepció alapján tanultunk szolmizálni, illetve kézjelelve szolmizálunk. A Kodály-tanítvány, Forrai Katalin könyvéből válogattunk gyerekdalokat és gyerekjátékokat.”

Csasznyi Zsófia mellett az ének-zenetanár szakos hallgató, Hajnóczky Viktória foglalkozik a gyerekekkel. A tábor pénteken ér véget.

Péterréve
tábor
gyerkőctábor
ének
zene
kézműves foglalkozás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.