Ugrás a tartalomra

Lóra fel! - Lovastábor Tóthfaluban

2021.08.01
14:06
2021.08.01
16:42
Forrás
Pannon RTV
A lótartás és a lóápolás szabályaival ismerkedtek meg fiatalok a négynapos, tóthfalusi lovastáborban. Az érdeklődők Magyarkanizsa és Zenta község területéről érkeztek.

Nagy volt az érdeklődés az immáron harmadik alkalommal megszervezett lovastábor iránt. Közel 50 gyermek vett részt az eseményen. Megtanulhatták a lóápolás alapjait, lovagolhattak, lovaskocsira ülhettek, illetve kézműves foglalkozásokon mérhették fel ügyességüket. Emellett meglátogatták az ilonafalvi Baráthok kútját is.

Bagi Ramóna, résztvevő, Bogaras: „Nagyon jó volt, nagyon sokat kocsikáztunk és lovagoltunk is, és tegnap voltunk egy kézműves foglalkozáson, ahol nagyon izgalmas dolgokat csinálhattunk.”

Sándor Lea, résztvevő, Orom: „Azért jöttem el a táborba, mert nagyon szeretem. Tavaly is voltam és nagyon jó volt. Sok új barátot szereztem, jó lovagolni, kocsikázni és jó a kúton is fürdeni.”

A tábor kiötlői a helyi Almás Vasderes Hagyományápoló Egyesület tagjai voltak. A szervezők szerint a lovassport egyre népszerűbb a gyerekek körében.

Kálmán Hajnalka, alelnök, Almás Vasderes Hagyományápoló Egyesület, Tóthfalu: „Úgy látjuk, hogy nagyon tetszik a gyerekeknek, főleg a nyílt tér, ahol lehet szaladgálni, piszkosak és porosak lehetnek, és akik eljöttek azok többnyire nagyon szeretik a lovakat és az állatokat is.”

A tábor zárónapja egyben egy nyílt nap is volt, ahol bárki közelebbről megismerkedhetett az állatokkal és szakszerű gondozásukkal is.

Almás Vasderes Hagyományápoló Egyesület
Tóthfalu
lovastábor

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.