Ugrás a tartalomra

Magyarország a tokiói olimpián

2021.08.04
07:56
2021.08.04
13:54
Forrás
m4, Nemzeti Sport, MTI
Ma is biztos az érem a magyaroknak az olimpián, már csak az a kérdés, hogy arany lesz-e vagy ezüst. Lőrincz Viktor ugyanis hamarosan a döntőben birkózik. Összzegezzük a nap eddigi eseményeit.

Nem volt messze a csoda, mégsem jutottak elődöntőbe a magyar kézislányok az olimpián. Végig jól játszottak, szoros eredménnyel. Csak az utolsó percekre fogyott el az energiájuk, amit a norvég csapat kihasznált, és beállította a 26:22-es eredményt. Elek Gábor tanítványai gyengén kezdték olimpiai szereplésüket, csúfos vereségek után álltak talpra. A negyeddöntős vereségük után az 5. és a 8. pozíció között végezhetnek.

A női kajakosok 500 méteres mezőnyében Kozák Danuta és Csipes Tamara is magabiztos futamgyőzelemmel jutott elődöntőbe.

A férfi K-1 200 méteren Tótka Sándor és Csizmadia Kolos is futamgyőzelemmel ment tovább, K-2 1000 méteren az egyesben friss olimpiai bajnok Kopasz Bálint Nádas Bencével megállíthatatlan volt, és simán továbbjutott. Varga Ádám Béke Kornéllal reményfutamon mehet elődöntőbe.

A női kenu egyeseknél 200 méteren Takács Kincső másodikként zárt a futamában, amivel elődöntős lett, Balla Virág reményfutamra szorult a továbbjutáshoz. Ezt viszont Balla megnyerte, így ő is ott lesz a csütörtöki elődöntőben.

Olasz Anna negyedik helyen ért célba a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén. A magyar úszó mindössze négy másodpercre volt el a győztestől és kettőre a dobogótól.

Rivasz-Tóth Norbert a férfi gerelyhajítók selejtezőjében 77.76 métert dobott, ez azonban nem volt elegendő a továbbjutáshoz. Szűcs Valdó a 110 méteres gátfutás elődöntőjében nyolc századmásodperccel lemaradt a fináléról.

Lőrincz Viktorért 13 óra körül szurkolhatunk. A birkózó a kötöttfogásúak 87 kilogrammos döntőjében csatázik az aranyért.

A férfi vízilabda-válogatott negyeddöntője 12.50-kor kezdődik. Horvátország az ellenfél.

olimpia
Tokió 2020
kajak
kenu

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.