Ugrás a tartalomra

Kamattámogatásra pályázhatnak a szabadkai gazdák

2021.08.10
08:48
Forrás
Magyar Szó
A kölcsönt egyéves futamidőre vehetik fel.

Ez egy rövid lejáratú hitel, amelyet a mezőgazdasági termelésben szükséges eszközök megvásárlására használhatnak fel a termelők. Szabadka Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Titkársága kiírása alapján 100 és 500 ezer dinár közötti hitelt vehetnek fel.

Bognár Pásztor Hajnalka, a szabadkai városi tanács mezőgazdasággal megbízott tagja a Magyar Szónak azt nyilatkozta, a felvett kölcsönre hat százalékos kamatot számol fel a kijelölt bank, ebből 5,4 százalékot a város biztosít, míg a fennmaradó 0,6 százalékot a termelőnek kell visszafizetnie. Mindez azt jelenti, hogy ha a termelő 500 ezer dináros hitelt vesz fel, mindössze 3000 dináros kamatot kell fizetnie.

Vitković Aleksandar, a Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Titkárság titkára a napilapnak elmondta, azok a bejegyzett aktív státuszban lévő gazdaságok jelentkezhetnek, akiknek Szabadka Város területén van lakcímük.

A kölcsönt egyéves futamidőre vehetik fel a termelők. Határideje nincs, addig lehet igényelni, ameddig a pénzeszközök tartanak. Érdeklődni a helyi mezőgazdasági titkárságnál lehet a szabadkai városháza 202/2-es irodában.

kamattámogatás
Szabadka
gazda

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.