Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa községben stabil a járványhelyzet

2021.08.11
12:56
2021.08.11
16:06
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt két hét alatt egy új koronavírus-fertőzöttet sem vettek nyilvántartásba.

Több mint 7100-an vették fel a koronavírus elleni védőoltás első dózisát Magyarkanizsa Községben. A Magyarkanizsai Egészségházban jelen pillanatban a kínai Shinoparm és a Pfizer védőoltás közül választhatnak az érdekeltek.

Magyarkanizsa Községben csökkent a vakcina iránti érdeklődés. A Tisza-menti településen szerdán mindössze húsz személy vette fel a védőoltások valamelyikét.

Folyamatos az immunizáció a Magyarkanizsai Egészségházban. A magyarkanizsai Puskás Károly, szívbetegsége miatt döntött úgy, hogy felveszi a védőoltást. „Én úgy döntöttem, hogy ha nálunk is ez az álláspont alakul ki, és meglesznek az időpontok, akkor felveszem a harmadikat is. Mert az a véleményem, hogy én nem tudom felülbírálni egy szakember véleményét.”

A nyári hónapokban igaz valamelyest csökkent az oltakozási kedv a felnőttek körében, viszont egyre több 12 év feletti gyermek jelentkezik a védőoltások valamelyikére - mondja Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatója. „Az új javaslatok alapján 12 éves kor felett gyermekgyógyász vizsgálata mellett felvehetik a gyerekek is a Pfizer védőoltást, és meglepő módon nagy az igény. A gyerekek iskolába, bentlakások kollégiumba, illetve egyetemekre iratkoznak, ahová szükséges a védőoltás felvétele.”

Az igazgató hozzátette, hogy szerinte a lakosok továbbra is betartják a szabályokat, ami azzal is bizonyítható, hogy az elmúlt két hétben Magyarkanizsa Községben nem jegyeztek fel új koronavírussal fertőzött beteget.

járvány
koronavírus
Magyarkanizsa
Dr. Gyólay Karolina
oltás
vakcina

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.