Ugrás a tartalomra

„Büszke magyaroknak kell lennünk”

2021.08.16
07:16
2021.08.16
07:35
Forrás
Pannon RTV
Sok olyan hatás ér minket, mely arra ösztönöz, hogy magyar és keresztény kultúránkat váltsuk fel valami globálisra, de ezt nem szabad megtennünk, kitartónak kell lennünk - mondta a Pannon RTV-nek adott interjúban Novák Katalin.

Novák Katalin magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a VMSZ Szent István-napi központi ünnepségén vett részt Vajdaságban. Ünnepi beszédét megelőzően adott interjújában hangsúlyozta, büszke magyaroknak kell lennünk, egy olyan nemzethez tartozóknak, mely nemzet nem ismer országhatárokat. Novák Katalin értékelte a magyarországi családtámogatási rendszer eddigi működését, mint mondta, Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a gyermekvállalási kedv és a házasságkötések száma, ugyanakkor csökkent a terhességmegszakításoké és a válásoké. Pozitív irányba indult meg a népesedési folyamat - húzta alá a miniszter.

Az anyaország a határon túl születű magyar gyermekek családját is támogatja - tette hozzá Novák Katalin: „Ha megszületik egy magyar gyermek, akkor a köldökzsinór-programnak köszönhetően egyszeri anyasági támogatást adunk a születéskor, sőt egy babakötvényt is lehet a gyermek nevére indítani. Tehát ha a szülők spórolnak, megtakarítanak a gyereknek, akkor ezt a magyar állam kiegészíti, és amikor 18 éves korában ez a fiatal elindul az útjára, akkor ő egy olyan megtakarítással a zsebében indulhat el, amit részben a szüleitől, részben a magyar államtól, az anyaországtól kapott meg.”

A családok életét is megnehezítő határhelyzet kapcsán pedig azt mondta, Szerbia uniós csatlakozása jelentené a megoldást, amelyet Magyarország minden lehetséges módon támogat.

A teljes interjú Novák Katalinnal:

Novák Katalin
Szent István-nap

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.