Ugrás a tartalomra

A helyi közösségi választások eredményei

2021.08.16
10:25
2021.09.12
10:04
Forrás
Pannon RTV
Öt községben vagy városban tartottak helyi közösségi választásokat Vajdaságban a hétvégén. Kishegyes, Zenta, Ada és Topolya községek, valamint Nagykikinda város több településén is döntöttek a helyi közösségi tanácstagokról.

A helyi közösségi választáson egyének, valamint polgári csoportok jelöltjei indulhattak az érvényes jogszabályok szerint.

A helyi közösségek tanácstagjait választották meg vasárnap Kishegyes községben. Bácsfeketehegyen, Szikicsen és Kishegyesen 45 tanácstagról döntöttek. Mindhárom településen egyaránt 15 jelölt volt. Szikicsen minden induló bejutott a tanácsba, a részvételi arány pedig 35 százalékos volt. Kishegyesen 24 százaléknyian vettek részt a voksoláson, itt Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott 13 jelölt, míg Bácsfeketehegyen 10 jelölt jutott be a helyi közösség tanácsába. Utóbbi szavazáson a részvételi arány 27,98 százalékos volt.

13 helyi közösség tanácsát választották meg vasárnap Topolya községben. Zentagunarason 9, Bajsán 12, Topolyán 14, Pacséron 10, Pobedán 11, Gunarason pedig 17 a VMSZ által támogatott jelölt került be a helyi közösségek tanácsaiba. A településeken összesen 3535 polgár szavazott, közülük 3015 a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltje mellett tette le a voksát.

Zentán 20 százalékos volt a részvételi arány a helyi közösségi választáson. Összesen 7 helyi közösség tanácsának összetételéről döntöttek. VMSZ által támogatott jelöltek közül a Tópart-Központ helyi közösségben 4, a Kertek helyi közösségben 8, a Tiszapart-Alvég helyi közösségben 7, a Felsőhegy helyi közösségben 5, a Tornyos helyi közösségben 9, valamint a Bogaras helyi közösségben 4 jelölt került be a tanácsba.

Négyezren szavaztak Ada községben. Az adai I. helyi közösségben 15, Moholon ugyancsak 15, az adai II. helyi közösségben 17, Törökfalun pedig 11 jelölt vett részt a helyi közösségi tanácstagválasztáson. A VMSZ által támogatott 22 személy mindegyike bejutott valamelyik helyi közösség tanácsába.

Nagykikindán több mint 47 százalékos volt a részvételi arány. A lakosok 25 szavazóhelyen adhattál le voksaikat. Töröktopolyán, Szenthuberten és Basahídon 2, Tiszahegyesen 1, Mokrinban 3, Nákófalván, Nagytószegen, Kisoroszon és Szajánban pedig 2 jelölt került be a helyi közösség tanácsába. Töröktopolyán és Kisoroszon 1-1, míg Szajánban 2 a VMSZ által támogatott személy jutott be a helyi közösség tanácsába.

 

helyi közösségi választások
Vajdaság
Zenta
Topolya
Nagykikinda

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.