Ugrás a tartalomra

A KODDE ösztöndíj pályázati felhívása

2021.08.18
12:24
2021.08.18
13:01
Forrás
Közlemény
A Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület – KODDE pályázatot hirdet ösztöndíjak odaítélésére a 2021/2022-es tanévre.

A pályázatra jelentkezhetnek:

1. azok a középiskolások és egyetemei hallgatók, akiknek bejelentett lakóhelyük a következő önkormányzatok területén van: Szabadka, Topolya, Magyarkanizsa, Kishegyes, Zombor, Apatin, Kúla, Hódság, Verbász. Továbbiakban, a korábban az Újvidéki Diáksegélyező Egyesülethez tartozó települések: Óbecse, Temerin, Titel, Szenttamás, Újvidék és egész Szerémség.

2. Azok a magyar anyanyelvű, Szerbiában tanuló középiskolások, akiknek tanulmányi eredménye meghaladja a 3,50-es átlagot, és magyar nyelven folytatják tanulmányaikat.

3. Azok a magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, akik Szerbia területén folytatnak felsőfokú tanulmányokat és nem részesülnek más ösztöndíjban.

A 2021/2022-es tanévtől kezdve a pályázati űrlapot csakis és kizárólag a www.kodde.org.rs internetes oldalunkon keresztül lehet kitölteni és beadni. A kinyomtatott és aláírt űrlapot az utolsó oldalon felsorolt dokumentumok mellékelésével. A pályázathoz mellékelni kell az adatvédelmi nyilatkozat is.

A pályázatokat 2021. augusztus 16.-e és szeptember 17.-a között lehet átadni személyesen vagy postai úton.

Ügyfélfogadás: hétfő, kedd, szerda és pénteken 9,00 és 12,00 óra, míg csütörtökön 12,00 és 16,00 óra között.

A borítékon a pályázó nevén és címén kívül a következő cím és szöveg szerepeljen:

Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület - KODDE

24000 Szabadka

Maksim Gorkij utca 26.

„Ösztöndíjpályázat – Ne nyisd fel!”

Általános tudnivalók: 

 - a hiányos vagy késve érkezett pályázatokat a KODDE Ösztöndíj Elbíráló Bizottsága nem veszi figyelembe;

- a pályázati dokumentációt a pályázónak nem küldjük vissza, a KODDE archívumában kerül megőrzésre 10 évig;

- a pályázónak fellebbezési joga nincs.

A pályázat a Bethlen Gábor Alap támogatási forrásaiból valósul meg.

Bővebb információ a www.kodde.org.rs honlapon, az office@kodde.org.rs e-mail címen illetve a 024/552-626 telefonszámon kapható.

Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület
KODDE

Most

17:17, Frissítve: 17:31

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.