Ugrás a tartalomra

A legtöbben a Sinopharm oltóanyagát választják harmadik dózisként Újvidéken

2021.08.18
13:19
2021.08.18
17:15
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában ettől a héttől lehet felvenni a koronavírus elleni védőoltás harmadik dózisát. Újvidéken ma 229 ember élt ezzel a lehetőséggel.

Leginkább azoknak ajánlott a harmadik oltás, akik több mint hat hónappal ezelőtt kapták meg a második dózist, kevés antitest van a vérükben, vagy egyáltalán nem rendelkeznek antitestekkel. Stábunk Újvidéken járt utána annak, hogy kik vették fel eddig a harmadik oltást.

Szerdán Újvidéken, az újtelepi oltópontnál többen is eljöttek a harmadik vakcinára. Ők mindannyian több mint hat hónappal ezelőtt vették fel a második dózist. Legtöbben a Sinopharm védőoltását választották harmadik vakcinaként.

Srbijanka Todorov február 13-án vette fel az oltás második dózisát.

„A kínai védőoltást fogom felvenni, mivel az első két dózisnak nem volt semmilyen mellékhatása. Úgy döntöttem, hogy felveszem a harmadik dózist is, így azonnal eljöttem, hogy az elsők között kaphassam meg.”

A fogorvosként dolgozó Ljiljana Milanović is eljött felvenni a harmadik dózist, saját és a páciensei érdekében is.

„Azt ajánlom mindenkinek, hogy oltassák be magukat. Nem fáj, nincsenek későbbi következményei, de biztosak lehetnek benne, hogy normálisan élhetnek, ahogyan az egész világ. Ne féljenek, ne higgyenek a butaságokban, miszerint ez nem igazi vakcina, hanem valami kotyvalék, mert ez nem igaz. Másodszor pedig, a vakcinák mentették meg a világot. Ha nem találták volna fel a vakcinát, mi nem lennénk ma a világon.”

Mindenki saját maga döntheti el, hogy fel szeretné-e venni a harmadik dózist, és azt is, hogy melyik oltóanyagot választja.

Dr. Veselin Bojat, igazgató, Újvidéki Egészségház: „Harmadik oltásként a Pfizer vagy a Moderna oltóanyaga ajánlott. Mindenképpen számításba kell venni, hogy vannak olyanok, akik több mint hat hónappal ezelőtt vették fel a vakcinát, és olyanok is, akiknél kevés antitestet mutattak ki, vagy egyáltalán nincsenek antitestek a vérükben.”

A harmadik oltásért nem kell külön jelentkezni. Az e-Uprava rendszere SMS-t és e-mailt küld azoknak, akik több mint 6 hónappal ezelőtt vették fel a második dózist. Enélkül nem lehet felvenni a harmadik oltást.

Újvidék
oltás
vakcina
harmadik oltás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.