Ugrás a tartalomra

Putyin Merkelnek: Sok kérdést meg kell beszélnünk

2021.08.20
16:33
2021.08.20
18:06
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Moszkvába utazott Angela Merkel német kancellár, ahol találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A felek számos aktuális témáról egyeztettek, mint amilyen az afganisztáni helyzet, továbbá a két ország közötti együttműködés. Putyin kiemelte, Németország továbbra is Oroszország egyik fő gazdasági partnere Európában és a világon egyaránt.

Más országok nem erőltethetik rá értékeiket Afganisztánra - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Angela Merkel német kancellárral folytatott tárgyalása után. Az orosz elnök szerint mivel a tálibok vonták ellenőrzésük alá majdnem egész Afganisztánt abból a realitásból kell kiindulni, hogy ők kerültek hatalomra, az ország széthullásának megakadályozása érdekében. Fontosnak tartja annak megakadályozását, hogy terroristák hatoljanak be a közép-ázsiai köztársaságokba. Megkérte Merkelt, aki Moszkva után Kijevbe készül, használja fel befolyását annak érdekében, hogy ukrán vezetés tegyen eleget a minszki megállapodásokban foglalt kötelezettségeinek. Leszögezte, hogy a Fehéroroszországban kialakult helyzetet külső beavatkozás nélkül kell megoldani.

A Putyinnal folytatott találkozó előtt Angela Merkel megkoszorúzta az ismeretlen hős sírját a Kreml falai előtt. A német kancellár mandátuma lejár, így oroszországi látogatása egyben búcsúlátogatás is volt.

Vlagyimir Putyin
Angela Merkel

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.