Ugrás a tartalomra

Énekkel, előadással ünnepeltek a csókaiak

2021.08.21
11:50
2021.08.21
15:40
Forrás
Pannon RTV
Az államalapító Szent Istvánról első ízben emlékeztek meg ilyen formában a bánáti településen.

Szent Istvánról Csókán is megemlékeztek. Ünnepi műsorral készültek. Fellépett több községbeli előadó, valamint a zentai Musica Sacra is, a Jézus Szíve templom vegyeskórusa, Verebes Judit zentai színész, és egy rövid előadást is bemutattak. Az államalapító Szent Istvánról első ízben emlékeztek meg ilyen formában a bánáti településen.

A Musica Sacra vegyeskórus énekével kezdődött a csókai ünnepség. A magyar himnuszt egy emberként énekelték a jelenlevőkkel. A fellépők között volt a padéi származású Csuzdi Eszter is, aki angyali hangjával kápráztatta el a közönséget. Elmondása szerint mindig jó érzés hazatérnie.

"Pont azért is fogadok el minden ilyen felkérést, ahol ezt gyakorolni tudom, és pont ezért szeretek ilyen énekeket énekelni, amelyben összetartásról, nemzetről van szó."

Csóka községben is igyekeznek megőrizni magyarságukat az emberek - mondta ünnepi beszédében Monoki Elvira, a Községi Képviselő-testület titkára.

"Különböző magyar kultúrkörök, egyesületek működnek, amelyek próbálják összefogni a magyar népet itt, Csókán, kezdve a nyelvi hagyományápolással, a kézműves foglalkozásokon keresztül, a gyerekek foglalkozásain keresztül, amelyeken próbáljuk bemutatni hagyományainkat, értékeinket, a magyar hagyományokat és értékeket."

Az ünnepi rendezvényen mások mellett jelen volt Czegledi Rudolf zentai polgármester és Pék Zoltán, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője is.

Csóka
Szent István
ünnepség

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.