Ugrás a tartalomra

Dr. Lalić szerint nincs dillema: Be kell adatni a vakcinát

2021.08.22
09:50
Forrás
Szerbiai RTV
Ahogyan az influenza elleni védőoltást, úgy a koronavírus elleni vakcinát is újra fel kellene venni - véli a szaktekintély.

Nincs kétség afelől, hogy szükséges-e a koronavírus elleni vakcina vagy sem - nyilatkozta a belgrádi Orvosi Kar professzora, dr. Nebojša Lalić a Szerbiai RTV műsorában. Most van az igazság pillanata - mondta, most kell az egészségügyi szakmának egységesen fellépnie és tudatosítania az emberekben, mennyire fontos a nyájimmunitás. Minden olyan személyt, aki még nem oltatta be magát, arra kért, hogy minél előbb vegye fel a védőoltást.

A harmadik dózis szükségességéről azt mondta, a vakcináknak idővel enyhén csökken a hatásfokuk a betegség megelőzése szempontjából, ezért kell még egy oltás. Semmi újdonság nincs ebben - tette hozzá. Az influenza elleni védőoltást is minden évben újra be kell adni - mondta dr. Nebojša Lalić.

dr. Nebojša Lalić
koronavírus
oltás
vakcina
járvány
harmadik oltás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.