Ugrás a tartalomra

Elkezdődött az Interetno

2021.08.22
20:35
2021.08.23
17:15
Forrás
Pannon RTV
Este ünnepélyesen felvonultak a fesztivál fellépői.

Elkezdődött a 20. Interetno fesztivál Szabadkán. A fellépő tánccsoportok és együttesek mellett könyvbemutatóval és kiállításmegnyitóval is készülnek a szervezők. A fesztivál híres a kísérőrendezvényeiről is, mint amilyen a kirakodóvásár, a gasztro-tér és a bor utca, valamint az Aranykapu játszóház.

Csütörtökig minden nap délután négytől várják a kicsiket a központban felállított Aranykapu játszóházban. A Guliba társulat, a fesztivál első napján, egy zenés, mesés foglalkozást tartott a legkisebbeknek.

Gyémánt Ádám, néptáncpedagógus: "Az fontos, hogy a gyerekek alapból egy gyerekjátszóba vannak, akkor nem is kell odahívni őket, hanem már itt vannak. Hallgatván a műsort akkor már a többi gyerek is idegyűlik."


Torjai Zita Katalin egy Interetnot sem hagyott ki, minden évben hozta a gyöngyeit. A saját készítésű ékszereknek nagy keletje van.

"Itt van kereslet, mert ide olyan emberek jönnek akik a népi kézműves munkák iránt érdeklődnek. Évről - évre készülünk, újakkal, ez divat-függő, szín-függő, mindig alkalmazkodni kell az aktuális kívánalmakhoz, szerintem sikerül."

A művészeket és a közönséget Stevan Bakić polgármester köszöntötte, a nyitóceremónia pedig a táncosok felvonulásával kezdődött. A táncos bemutatkozás után az Ötödik évszak koncertezett.

A 20. Interetno fesztivál teljes programja megtekinthető a fesztivál honlapján, és a rendezvény Facebook-oldalán is. Az összművészeti vásárba már déltől jöttek a látogatók.

interetno
fesztivál

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.