Ugrás a tartalomra

Szent István-napi ünnepség a Petőfiben

2021.08.23
09:54
2021.08.23
17:23
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban is megemlékeztek az államalapításról.

Telt házas közönség előtt léptek fel a szavalók, táncosok, és zenészek, valamint a Mimóza kézimunkacsoport, és a Peart festőcsoport munkáit is megtekinthették az érdeklődők.

A vendégeket kürtőskalács és lángos várta az ünnepségen, a kultúrműsor részeként pedig szavalók, zenészek és táncosok léptek fel.

Kiss Zselykó, a Vajdasági Magyar Közművelődési és Népművészeti Központ néptánccsoportjainak vezetője: „Igyekszünk mindig eleget tenni a felhívásoknak, különösen, ha ünnepeinkről van szó. Most egy rövid szatmári összeállítással fog bemutatkozni a csapat a nagyérdeműnek.”

Idén is nagy volt az érdeklődés a rendezvény iránt.

Vicsek Annamária, újvidéki elnök, VMSZ: „Az újvidéki magyarság számára kiemelten fontos augusztus huszadika, nemcsak azért mert a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban minden évben összegyűlünk, hanem azért is mert ilyenkor a honfitársaink, akik egyébként külföldre szakadtak, azok mind eljönnek, és itt Újvidéken a Petőfi Sándor Művelődési Központ megemlékezésén ünnepelnek.”

Ennek az ünnepségnek elsősorban közösségépítő szerepe van, és lelkileg feltöltődhetnek itt az emberek – mondta Ladisity Melinda, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ elnöke: „A történelmünkre, az anyaországra emlékezünk, és azt hiszem, hogy szívesen jönnek az emberek, és szívesen ünnepelnek velünk, és már alig várják, és azt hiszem, hogy nagyon fontos üzenete van minden ünnepnek.”

A kultúrműsor után népünnepély következett, ahol a Melódia Band zenekar gondoskodott a jó hangulatról.

Szent István
Szent István-nap
Szent István-napi
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.