Ugrás a tartalomra

Újabb járványügyi intézkedések léptek életbe Németországban

2021.08.23
17:29
Forrás
Szerbiai RTV
A szigorításokra azért volt szükség, mert folyamatosan növekszik az új fertőzöttek, és a kórházi kezelésre szoruló személyek száma is.

Mától újabb járványügyi intézkedések léptek életbe Németországban. Mostantól a polgárok nem léphetnek be a legtöbb közintézménybe és vendéglátóipari egységbe, ha nincs oltási igazolásuk, negatív tesztjük, vagy nem tudják bizonyítani, hogy már átestek a koronavírus fertőzésen.

Az új szabályozás a klinikákra, az idősotthonokra, az edzőtermekre, az uszodákra, a fodrászatokra, a szállodákra, az éttermekre és a tömeges rendezvényekre is vonatkozik.

A szigorításokra azért volt szükség, mert folyamatosan növekszik az új fertőzöttek, és a kórházi kezelésre szoruló személyek száma is. A legtöbb új esetet pedig a koronavírus delta variánsa okozza. Németországban egyébként a múlt héten csappant meg az oltakozási kedv. Az állampolgárok 58,8 százaléka vette fel eddig a védőoltás mindkét adagját.

Németország
intézkedés
járvány

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.