Ugrás a tartalomra

Jelenléti oktatásra készülnek Magyarországon

2021.08.24
12:19
2021.08.24
12:32
Forrás
MTI
Az előző tanévhez hasonlóan, ha indokolttá válik, előfordulhat, hogy osztályokat karanténba tesznek - mondta a családokért felelős tárca nélküli magyar miniszter.

Novák Katalin azt mondta, jelenléti oktatásra készül a magyar kormány a szeptember elsején induló tanévben, mert a koronavírus-járvány jelenlegi helyzete ezt lehetővé teszi - közölte a miniszter. Arra a kérdésre, hogy az iskolák kapnak-e iránymutatást a járvány elleni védekezéshez, úgy válaszolt: lesz iránymutatás, de szabadságot szeretnének adni az intézményeknek az ügyben, hogy bevezethessenek szigorúbb szabályokat, ha indokoltnak látják.

Kiemelte, hogy jövő hétfőn és kedden, valamint csütörtökön és pénteken kampányszerű oltást szerveznek a köznevelési intézményben tanuló 12 év felettieknek. Ismertette: az oltást Pfizer-vakcinával végzik, és a kampányba az iskolaorvosok, iskolai védőnők bevonását is indokoltnak látják.

Novák Katalin
oktatás
iskolakezdés

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.