Ugrás a tartalomra

Jótékonysági bál az adahatári iskola felújításáért

2021.08.26
07:18
2022.05.12
09:36
Forrás
Pannon RTV
Az adahatári iskola félhomályában szerdán már a kora esti órákban jótékonysági céllal szólt a nóta. Idén nyolcadik alkalommal szervezte meg az Adahatár Tanyabarátok Egyesülete a már hagyományossá vált vigasságot.

Gyorsan megtelt a táncparkett és dalra fakadt a vendégsereg az iskola felújítására rendezett bálon.

Horti Krisztina Szegedről érkezett a mulatságra.

„Itt egy nagyon szép múzeum készült, és ebben a múzeumban többek között az én dédnagymamámnak a dolgai is ki vannak állítva, ezért fontosnak tartom, hogy ezt fenn tudják tartani, és minél több ember ezt megláthassa.”

A több mint 200 fős vendégsereg között akadtak évről évre visszalátogató vendégek is, mint amilyen Bilicki László, aki igazi adahatári lokálpatriótának tartja magát.

„Öregapám 1889 óta adahatári lakos, ő már idejárt iskolába, ide járt apám, ide jártam én is, ide járt a lányom is. Sajnos aztán az iskolát becsukták.”

Az idén nyolcadik alkalommal megszervezett jótékonysági bál ötletét az Adahatár Tanyabarátok Egyesülete karolta fel, akik több éve mindent megtesznek azért, hogy a régi időket örökül hagyó iskolát teljes pompájában adják át a jövő nemzedékének.

Sárvári Norbert, elnök, Adahatár Tanyabarátok Egyesülete: „Tombola által a bevételből gyűjtünk eszközöket, illetve más célja is van a rendezvénynek, ez pedig az, hogy felelevenítsük a hagyományos vajdasági, igazi tanyasi, hagyományos sátras lakodalmi hangulatot, valamint, hogy az innen elszármazottaknak, környékbelieknek legyen egy szórakozási lehetőségük. Összekötöttük a kellemest a hasznossal.”

A Felsőhegyhez tartozó tanyavilág alig 60 fős közössége mindent megtesz annak érdekében, hogy az 1883-ban épült egykori iskola a község egyik turisztikai látványossága legyen, ebben nyújt partneri támogatást a zentai önkormányzat.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A zentai önkormányzat számára egy kellemes feladat, amikor egy ilyen civil szervezetet támogat, ami egy most már műemlékké nyilvánított adahatári iskolát mentett meg az enyészettől, hiszen ezzel a történelmi örökségünket tartjuk és védjük meg. A jövőben is támogatni szeretnénk ezt a civil szerveztet.”

A szervezők a nagy népszerűségnek örvendő rendezvényt igyekeznek a jövőben is minden évben megtartani.

jótékonysági bál
Adahatár

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.