Ugrás a tartalomra

Új Családi Elhelyezési és Örökbefogadási Központ nyílt Szabadkán

2021.08.27
13:15
2021.08.30
14:19
Forrás
Pannon RTV
A 112 nevelőszülőt és 220 gyermeket felölelő szervezet székhelye Szabadka központjában van, jelenleg 5 állandó munkatárssal dolgoznak.

Számukra tartottak képzés újvidéki szakemberek azzal a céllal, hogy a szociális dolgozók jobban megismerkedjenek a nevelőszülőség fogalmával, annak érdekében, hogy minél megfelelőbb otthont találjanak kis védenceik számára.

Dragana Kilibarda, igazgató, Szabadkai Családelhelyezési és Örökbefogadási Központ: „Az intézmény megalapításának a célja, hogy minőségi legyen a tanácsadás, hogy tanácsadóinknak, szakértőinknek, több idejük legyen minden nevelőszülőhöz ellátogatni és szakmai támogatást nyújtani a nevelőszülőknek és a nevelőszülőknél elhelyezett gyerekeknek egyaránt. Ezek a gyerekek erősen traumatizált gyerekek, akiknek szükséges a szakértői támogatás. Ez a központ erre ad lehetőséget, mert csak a nevelőszülőkkel és az itt elhelyezett gyerekekkel foglalkozik, míg tudjuk, hogy a szociális központok sokkal szélesebb területet foglalnak magukba.”

Családi Elhelyezési és Örökbefogadási Központ
Dragana Kilibarda
Szabadka

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.