Ugrás a tartalomra

Oxfordi tanár a szabadkai Gauss Matematikai Iskolában

2021.08.27
13:27
2021.08.27
17:32
Forrás
Pannon RTV
Folyadékáramlási egyenletekkel ismerkedhettek és bővíthették számtani tudásukat a szabadkai Gauss Matematikai Iskola diákjai. Az interaktív előadást az idei Pro Urbe-díjas Süli Endre, az Oxfordi Egyetem tanára tartotta a fiatal matematikusoknak.

A 36 éve Angliában oktató szabadkai származású szakembert egyébként nemrégiben a brit Királyi Természettudományos Társaság tagjává is választották.

Süli Endre, az Oxfordi Egyetem állandó tanára: Az az érzésem, hogy a gyerekek az iskolában egy elég szűk körű tanításban részesülnek valójában, azt hiszem nem is értik, ahogyan én sem értettem iskolás koromban, hogy a matematikának mekkorák a lehetőségei. Tehát ilyen szempontból az a véleményem, hogy nagyon fontos elmondani, hogy a matematikának milyen alkalmazásai vannak a szűkebb iskolai tananyagon kívül.

Süli Endre
Szabadka

Most

07:48, Frissítve: 08:14

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.