Ugrás a tartalomra

Megszólalt az iskolacsengő Torontálvásárhelyen

2021.09.01
14:19
2021.09.01
16:51
Forrás
Pannon RTV
A Moša Pijade Általános Iskolában összesen 303 diák foglalta el helyét. 30 elsős kezdte itt meg az iskolát, ebből 12-en magyar tannyelven.

Ahogy Vajdaság más településein, az elsősök itt is megkapták a magyar kormány, a Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács ajándékait.

A torontálvásárhelyi iskolában egy kis ünnepi műsorral köszöntötték az első osztályba induló diákokat. Mindenki már igazán várta, hogy induljon az iskola. A gyerekek megkapták a beiskolázási tanszercsomagot és a táskát is.

Érdekesség, hogy Torontálvásárhelyen mind a 12 elsős magyar tannyelvű osztályba induló diák kislány.

Antal Ferenc tanító: „Nagy öröm számomra, hogy ismét megkezdődik a tanév és rendesen, tehát 45 perces órákkal kezdődik. Szerintem a szülőknek is ez nagyon nagy öröm, így a tudást jobban át tudjuk adni.”

Vidrács Krisztina, az iskola igazgatója köszöntötte az elsősöket: „Nagyon boldogok vagyunk azért, mert az alsós diákok együtt lehetnek, 1-től 4-ig itt vannak most velünk a diákok a délelőtti váltásban, majd a délutáni váltásban a felsősök kezdik meg a tanévet, ők is egy váltásban 5-től 8-ig, végre ők is együtt lehetnek, barátkozhatnak. Az osztályokat egyelőre nem osztjuk. A mi községünk a zöld övezetbe tartozik, mint a többi vajdasági iskola is, és ez most azt jelenti, hogy fizikailag megvannak a lehetőségek, hogy járhassunk a hagyományos módszerek alapján iskolába.”

Az elsős diákokat a község is megajándékozta az iskolakezdés alkalmából. Iskolatáskát, illetve házi olvasmányt és egy kifestőt kaptak.

Torontálvásárhely
iskolakezdés
tanév
Vidrács Krisztina

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.