Ugrás a tartalomra

Paralimpia 2020 - Kialudt a láng Tokióban

2021.09.05
16:19
2021.09.05
16:52
Forrás
MTI
Helyi idő szerint vasárnap este kialudt a láng Tokióban, ezzel véget ért a XVI. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye. A játékok zárórendezvényén Surányi László vitte a szerb zászlót.

Az ünnepséget a tokiói Nemzeti Stadionban tartották helyi idő szerint 20 órától, vagyis közép-európai idő szerint 13 órától. Mint azt a Szerbiai Paralimpiai Bizottság bejelentette, Surányi mögött a delegáció azon tagjai léptek be a tokiói stadionba, akik a verseny után nem tértek vissza Szerbiába.

A paralimpiai játékokon több mint 160 ország vett részt. A múlt kedden kezdődött viadalon, amelyen a menekültek csapatával együtt 163 küldöttség rekordnak számító 4403 - 2550 férfi és 1853 női - sportolója versenyzett 22 sportágban és 539 szakágban.

Szerbia 2 aranyat, 3 ezüstöt és 1 bronzot tudhat a magáénak. Ezzel a 45. lett az éremtáblázaton.

38 magyar vett részt a paralimpián. A piros-fehér-zöld küldöttség hét aranyat, öt ezüstöt és négy bronzot szerzett, amivel a 18. lett.

Paralimpia
Tokió

Most

07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.
20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.