Ugrás a tartalomra

A betegek 30-40 százalékánál okoz tartós tüneteket a koronavírus

2021.09.06
11:09
Forrás
Szerbiai RTV
A Bežanijska Kosa Klinikai Központ igazgatója hozzátette, egyetlen olyan páciensnél sem jelentkeztek komolyabb koronavírus tünetek, akik felvették a védőoltást.

Egyértelműen rossz hatással van a járványügyi intézkedések figyelmen kívül hagyása és az oltottság alacsony szintje az egészségügyi rendszerre, és ez miatt mindenkinek szenvednie kell - fejtette ki véleményét dr. Marija Zdravković a Szerbiai RTV vendégeként.

A Bežanijska Kosa Klinikai Központ igazgatója hozzátette, egyetlen olyan páciensnél sem jelentkeztek komolyabb koronavírus tünetek, akik felvették a védőoltást. Zdravković arról is beszélt, hogy a kórház nagy terhelés alatt van, nem csak az onkológiai és más megbetegedésben szenvedők miatt, hanem azok miatt is, akiknél hosszan tartó egészségkárosodást okozott a covid-19 fertőzés.

Értékelése szerint a koronavírusos betegek 30-40 százalékánál jelentkeznek hosszan tartó tünetek, amelyek súlyosak, akár életveszélyesek is lehetnek, főként a szív és érrendszeri betegségben szenvedők számára.

koronavírus
tünet
vakcina
orvos

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.