Ugrás a tartalomra

Elbúcsúztatták Jean-Paul Belmondót

2021.09.10
07:21
2021.09.10
11:08
Forrás
Hirado.hu, MTI
Ma temetik a legendás színészt.

Állami tiszteletadással búcsúztatták el csütörtökön Jean-Paul Belmondót. A legendás francia színész 88 évesen hunyt el hétfőn. „Sosem hagyta abba a boldogság keresését, de adott is boldogságot” – mondta Victor Belmondo, a sztár unokája, aki maga is színész. Mellette volt a többi unoka és Belmondo legkisebb gyereke, Stella is az Invalidusok udvarában rendezett gyászszertartáson.

„Szeretjük Belmondót, mert olyan volt, mint mi” – hangsúlyozta Emmanuel Macron gyászbeszédében. „Zsaru, gazember, mindig nagyszerű” – folytatta a francia államfő, aki szavaival Belmondo első nagy sikerére, a Kifulladásig című filmre utalt, amellyel 1960-ban egy csapásra híres lett. A színész koporsóját A profi című film Ennio Morricone szerezte zenéjére vitték, a Köztársasági Gárda zenekara játszott. A ceremónián sztárok sora vett részt.

Jean-Paul Belmondo temetése ma lesz Párizsban, előtte délelőtt 11 órakor a Saint-Germain des Prés templomban tartják a gyászmisét.

Jean-Paul Belmondo
színész
temetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.