Ugrás a tartalomra

Olasz Nagydíj - Bottas a pole pozícióban a sprintfutamra

2021.09.10
20:21
Forrás
MTI
Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki időmérő edzését, így a szombati sprintfutamon ő rajtolhat majd az élről.

Második helyen csapattársa, a címvédő és hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton végzett, míg a harmadik helyezett a világbajnoki pontversenyben vezető holland Max Verstappen (Red Bull) lett.

Bottas autójában azonban motort is cseréltek, így a finn a vasárnapi futamot illetően tízrajthelyes büntetéssel tervezhet.

Az viszont, hogy ez a valóságban mit jelent majd, az csak a szombati sprintfutam végeredményének ismeretében dől el, ami a vasárnap 15 órakor kezdődő Olasz Nagydíjra vonatkozó rajtsorrendet hivatott eldönteni.

A pénteki időmérő eredménye a módosított lebonyolítás miatt nem számít bele a hivatalos statisztikába.

Az Olasz Nagydíjon az idei vb-sorozatban másodszor rendeznek sprinthétvégét, az elsőre július közepén, Silverstone-ban, a Brit Nagydíjon került sor.

A szombaton 16.30 órakor kezdődő, 100 kilométer versenytávú, 18 körös sprintfutam első három helyezettje kap világbajnoki pontot, az első hármat, a második kettőt, a harmadik pedig egyet.

Valtteri Bottas
Forma-1

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.