Ugrás a tartalomra

Bottas nyerte a sprintfutamot, de Verstappené a pole pozíció

2021.09.11
18:57
Forrás
MTI
Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája nyerte a szombati sprintfutamot, de elemcseréi miatt mégsem ő rajtolhat majd az élről vasárnap a Forma-1-es Olasz Nagydíjon, hanem a világbajnoki pontversenyben vezető holland Max Verstappen (Red Bull).

Bottas így csak a mezőny végéről kezdheti a futamot, míg a pole pozíció Verstappené lett, aki másodikként zárta a 100 kilométer versenytávú, 18 körös sprintfutamot. A verseny első rajtjánál a francia Pierre Gasly (Alpha Tauri) karambolozott, így újraindításra volt szükség, az élről induló Bottas pedig biztosan tartotta pozícióját.

A harmadik helyet az ausztrál Daniel Ricciardo (McLaren) csípte meg, aki így szintén az első sorból indulhat.

Miután a címvédő és hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) ötödik lett, nem szerzett pontot, mert az csak a sprintfutam első három helyezettjének jár. Verstappennel szembeni hátránya így két ponttal, ötre nőtt.

Az Olasz Nagydíj vasárnap 15 órakor kezdődik.
 

Forma-1
olasz nagydíj
Valtteri Bottas
Max Verstappen

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.