Ugrás a tartalomra

Főzőversenyt tartottak Völgyesen

2021.09.12
15:37
2021.09.12
19:24
Forrás
Pannon RTV
Több mint 50 bográcsban rotyogott az étel a nyolcadik ilyen gasztrorendezvényen.

A kis falu évek óta megszervezi a főzőversenyt, amelyre nem csak helyiek, hanem a környező településekről is érkeznek baráti társaságok. Szinte mindegyik bográcsban más-más paprikásféle rotyogott.

A völgyesi Káposzta Ferenc elmondta, csapatával birkapaprikást főztek: „Nincs különleges recept, a régi, hagyományos módon készül, ahogy főzték régen is.”

Az Aranykalász Művelődési Egyesület már nyolcadik éve szervezi meg a paprikásfőző-versenyt.

Dobó Márta, az Aranykalász Művelődési Egyesület elnöke: „Van igény az ilyen eseményre, az igazság az, hogy 50 bográcsban rotyog az étel. Ennyien sosem voltak még, soha, és ez nagyon felemelő.”

A zsűri nem csak a bográcsban főtt ételt értékelte, díjban részesült a legfinomabb pálinka és a legszebben megterített asztal is.

főzőverseny
Völgyes
Aranykalász

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.