Ugrás a tartalomra

Ferenc pápa távozott Budapestről

2021.09.12
15:23
2022.05.03
15:02
Forrás
Pannon RTV
Ferenc pápa repülőgépe vasárnap délután, nem sokkal három óra előtt felszállt Budapestről, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A katolikus egyházfő budapesti látogatása után Pozsonyba utazott.

Megtelt hívekkel a Hősök tere és környéke a vasárnapi szentmisére. A zarándokok órákkal korábban érkeztek meg a Statio orbis helyszínére.

Ferenc pápa a Hősök terére pápamobilon érkezett, majd az Andrássy úton és a Dózsa György úton vonult végig a hívek között, akik örömujjongással fogadták. Az Andrássy úton haladva áldást osztott a jelenlévőknek. A menetet azonban egy váratlan pillanatban megállította, hogy egy felé nyújtott kisbabát homlokon pusziljon. Ezt követően több szülő is nyújtotta Ferenc pápa felé a gyermekét, aki bebizonyítva, hogy nem megrendezett jelenet volt az első, még egy kisbabának adott ilyen pápai áldást. 

A NEK zárószentmiséjére a világ minden tájáról érkeztek hívek, hatalmas volt a tömeg a Hősök terén és annak környékén is.

A Kárpát-medence minden részéről érkeztek hívek. A magyarországi Ceglédbercelről is utaztak Budapestre, hogy részt vehessenek a Ferenc pápa által celebrált szentmisén. „Fantasztikus, felemelő, méltóságteljes, szuper jó volt” - fogalmaztak.

Az érdi lengyel katolikus egyesület tagjai is részt vettek a zárómisén, velük érkezett egy lengyel-magyar házaspár is, akik a NEK más programjain is részt vettek.

„A feltöltődés, az, hogy mindenki kedves, semmi arrogancia nincs, ez pedig nagyon hiányzik ma.
- Különösen az Expón volt ez az egymással törődés, nyugalom, semmi idegeskedés”
- mondták.

Az eucharisztikus kongresszus záró szentmiséje, a statio orbis és az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa visszatért a Liszt Ferenc-repülőtérre, ahol az egyházi és állami képviselők is elbúcsúztak tőle.

repülőtér
Budapest
Ferenc pápa

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.