Ugrás a tartalomra

Bővült a Zentai Közkórház számítógépparkja

2021.09.14
14:41
2021.09.14
16:26
Forrás
Pannon RTV
12 számítógépet adományozott a szerbiai egészségügyi minisztérium a Zentai Közkórház számára. A gépeket ma adták át az illetékesek. Cél a kórház korszerű működésének és digitalizációjának elősegítése.

A számítógépeket különböző osztályokra tették. A cél a napi munka megkönnyítése, továbbá az egészségügyi intézmény digitalizálása.

Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Közkórház: „Például a sebészeti rendelőben, az ortopédiai osztályon, ezen kívül gyermekgyógyászaton, tüdőgyógyászaton, szülészeten és nőgyógyászat keretein belül, valamint az igazgatóság épületében. Ezúton is szeretnénk megköszönni az Egészségügyi Minisztériumnak a támogatását.”

A kórházban jelenleg 130 számítógép üzemel, ezek a számítógépek elengedhetetlenek a mindennapi munka gördülékeny ellátásához.

Dr. Vickó Ferenc, államtitkár, Egészségügyi Minisztérium: „Az Egészségügyi Minisztérium a kormánnyal együtt azon fáradozik, hogy a digitalizációt és a digitalizálást bevezessük teljes egészében az egészségügyi rendszerbe, és valójában ez egy kis része, az egészségügy fejlesztésének a második projektumának keretén belül maradt fel pénz, amit arra tudtunk fordítani, hogy legalább részben megsegítjük az egészségügyi intézeteket abban, hogy a felszerelést tudják némiképp cserélni és felújítani, és ez egy állandó folyamat, amire állandóan szükség van.”

Dr. Vickó Ferenc hozzátette, további egészségügyi fejlesztések várhatók. A tervek szerint mentő- és betegszállító autókat szereznek majd be, továbbá szeretnének diagnosztikai gépeket is biztosítani több egészségügyi intézménynek.

Zentai Közkórház
Dr. Csáki Beáta
dr. Vickó Ferenc
digitális
digitalizáció
digitalizálás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.