Ugrás a tartalomra

Új nyílászárókat kapott a hajdújárási iskola

2021.09.16
14:56
2021.09.16
17:47
Forrás
Pannon RTV
Kicserélték a nyílászárókat a hajdújárási általános iskolában. Az oktatási intézményben 38 ablak és több ajtó újult meg a Tartományi Oktatási Titkárság pályázatán nyert eszközökből.

Modern, új ablakok kerültek a hajdújárási általános iskola épületére. Jelenleg 109 diák jár ide, akik immár még jobb körülmények között vehetnek részt az oktatásban - mondta Szűcs Anna igazgató.

„Nem marad más számomra, mint hogy megköszönjem a Tartományi Oktatási Titkárságnak azt, hogy ezek a munkálatok időben és tisztességesen lezajlottak és szeptember elsejével a tanulóink szép iskolában, új ablakokkal, olyan ablakokkal kezdhették a tanévet, amelyek nem veszélyesek az egészségükre.”

Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke elmondta, 1 millió 270 ezer dinár értékű volt a beruházás.

„Egyébként néhány évvel ezelőtt a tetőszerkezet is ugyanennek a titkárságnak köszönhetően került javításra, felújításra. Azt is fontosnak tartom elmondani, hogy a nyílászárók cseréjének a munkálatait egy hajdújárási vállalkozó cég végezte. Ez mindenképpen fontos és megbizonyosodtunk arról, hogy a munka jó minőségben került elvégzésre a 109 gyerek örömére, akik itt, Hajdújáráson a Petőfi Sándor Általános Iskolában folytatják a tanulmányaikat.”

A tartományi oktatási titkárság februárban oktatási és nevelési intézmények felújítására hirdetett meg pályázatot, amelyre több mint 210 intézmény jelentkezett. A pályázatot 91 millió dinár értékben hirdették meg.

Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár: „Elmondhatom, hogy az elmúlt négyéves időszakban a tartományi oktatási titkárság mintegy négy és fél millió dinárral támogatta a hajdújárási iskola felújítását, úgy a központi épületnek, mint a kihelyezett tagozatnak a felújítását is.”

Szakállas Zsolt elmondta, jövőre is több pályázatot hirdet a tartományi oktatási titkárság különböző iskolák épületeinek felújítására. A tartományi oktatási titkár hangsúlyozta, az év végéig egy pályázatot írnak ki, amely elsősorban az iskolák mellékhelyiségeinek renoválására vonatkozik.

Hajdújárás
iskola
felújítás
Dr. Pásztor Bálint
Szűcs Anna
Szakállas Zsolt

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.