Ugrás a tartalomra

Európai Mobilitási Hét 2021 Szabadka

2021.09.16
22:27
Forrás
Szabadka város Közlekedésbiztonsági Tanácsának közleménye
Szabadka város is megszervezi az Európai Mobilitási Hét programot, amely ma, 2021. szeptember 16-án kezdődött és keddig, 2021. szeptember 22-ig tart.

Az Európai Bizottság által alapított rendezvény célja a nem motorizált közlekedési módok ösztönzése a városokban és az egészséges mozgásformák népszerűsítése, ezért a kampány idei mottója: „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében!”

Az Európai Mobilitási Hét keretében a szabadkai önkormányzat 2021. szeptember 20-án, hétfőn, 13.00 órai kezdettel oktató poligont szervez a kerékpárosok számára a Kizur István Általános Iskola udvarán. 12 éves diákok vesznek majd részt egy rövid felkészítésen és kerékpárral versenyeznek egymással az oktatópályán. Az elméleti és gyakorlati képzést a Szerb Köztársaság Belügyminisztériumának tagjai végzik. A képzésben legjobban teljesítőknek a város biztosítja a díjakat.

Szabadka város felhívására a Parking KKV is csatlakozik az eseményhez oly módon, hogy az Európai Mobilitási Hét teljes időtartamára, a SU Bike szolgáltatásra regisztrálók közül az első 50 új regisztráló számára 500 dinár bérletet tesz lehetővé a szolgáltatás igénybevételéhez. 

Szabadka
Európai Mobilitás Hete

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.