Ugrás a tartalomra

Te is lehetsz tűzoltó

2021.09.17
15:55
2021.09.17
17:12
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai tűzoltóság legkorszerűbb gépjárműveit, műszaki felszerelését és egyenruháját is megismerhették Szabadka központjában az arra sétálók. A bemutatót a tűzoltók napja alkalmából szervezték meg.

A csapadékos időjárás sem tántorította el mindazokat, akik kilátogattak Szabadka főterére a tűzoltó bemutatóra. A szülők és gyerekeik egyaránt élvezték a bemutatót.

Villogó tűzoltóautók, tűzoltó felszerelés, habtenger. Ezek voltak a legérdekesebbek a kilátogató gyerekek számára, akik csillogó szemmel figyelték a bemutatót. A 7 éves Nikolina Vizin anyukájával és testvérével érkezett a bemutatóra: „Azért jöttem, hogy lássam a tűzoltókat. Legjobban a hab tetszik.”

Mila Ivić is izgatottan várta már, hogy meglássa a tűzoltókat és felszereléseiket. Legjobban a hajók tetszettek neki: „Kijöttünk, hogy mindent lássunk.”

A tűzoltóság tagjai olyan tűzoltóautókkal, terepjárókkal és más egyéb eszközökkel érkeztek a bemutatóra, amiket nap mint nap használnak.

Goran Ljubisavljević, a szabadkai tűzoltó- és mentőegység parancsnoka: „Több járművünk van. Két jármű a szabadkai tűzoltósághoz került, egy jármű pedig Topolyán található. Több utasjárművet és pick-up járművet kaptunk, tűzoltó szivattyúkat, amelyeket közvetlenül a szabadban használunk, csónakokat. Tehát az előző időszak tűzoltóságának berendezéseit megjavították. És reméljük, hogy ez a jövőben is folytatódni fog.”

Amellett, hogy szeptember 17-én van a tűzoltók napja, ezen a napon alakult meg a védelmi és mentési szolgálat.

Zoran Bjelić, a sürgősségi osztály vezetője: „A rendkívüli helyzetekről szóló törvényt 2009 végén fogadták el, majd ebből később, mostanra már meghozták a katasztrófákkal kapcsolatos kockázatcsökkentésről és a rendkívüli helyzetek kezeléséről szóló törvényt, és természetesen itt van a tűzvédelmi törvény is. Mindkettő kulcstörvény, ami alapján a részlegünk, általában a szolgálatunk, a mi osztályunk itt, Szabadkán működik.”

A bemutató által mindenki betekintést nyerhetett a tűzoltók munkájába is.

tűzoltás
tűzoltó
tűzoltó egyesület
tűzoltó bemutató
Szabadka
egyenruha
egyenruhás
Goran Ljubisavljević
Zoran Bjelić

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.