Ugrás a tartalomra

Izgalmas pályamunkák a Neumann János versenyen

2021.09.18
12:18
2021.09.18
16:38
Forrás
Pannon RTV
Tizenhetedik alkalommal szervezték meg Zentán a Neumann János Tehetségkutató Programtermék Verseny vajdasági döntőjét.

A rendezvénynek a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium adott otthont, az idén 18 versenyző vett részt a megmérettetésben, ahol 3 szekcióban mérhették össze tudásukat. A legjobb munkák decemberben szerepelhetnek majd a verseny nemzetközi döntőjén, Szekszárdon.

Bakos Tímea, szervező: „Készítenek a diákok számítógépes játékokat, grafikákat, animációkat, weboldalakat, különböző számítógéppel támogatott tervezés készül, mindenféle modelleket, szimulációkat készítenek, úgyhogy nagyon változatos szokott lenni. Előző évben például volt egy megépített robotunk is, ami ember nagyságú méretben készült, úgyhogy minden évben izgalommal várjuk, hogy milyen munkák érkeznek akkor éppen.”

Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny
Zenta
Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.